Üniversitelerarası Akdeniz Üniversitesi 1. Dağ Bisikleti Yarışına Akdeniz Üniversitesi Damgası

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Akdeniz Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun (AKÜBİT), 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlediği, Üniversitesi 1. Dağ Bisikleti Yarışı’nda, Akdeniz Üniversitesi Kadın Dağ Bisikleti Takımı birinci, Erkek Dağ Bisikleti Takımı ikinci oldu.

Üniversite Kampüsü Dağ Bisikleti Parkuru’nda düzenlenen, Üniversitelerarası Akdeniz Üniversitesi 1. Dağ Bisikleti Yarışı’na; 14 üniversiteden 22 kadın, 58 erkek sporcu öğrenci katıldı. Zorlu parkurların da olduğu yarışmada Akdeniz Üniversitesi’ni; Spor Bilimleri Fakültesi’nden Damla Nur Bayraktar, Hatice Yılmaz, Edebiyat Fakültesi’nden Sevgi Özkara, Doğukan Doğan, Ercan Kontaş, Necmettin Sarıbaş, Ziraat Fakültesi’nden Murat Ulaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Ümit Sekmen, Sefa Toros, Hasan Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’den Ahmet Cahid Gürses, Manavgat Turizm Fakültesi’nden Fatih Eren, Mühendislik Fakültesi’nden Serdar Anıl Depe, Mühendislik Fakültesi Erasmus öğrencisi Benjamin Mehner ve Tıp Fakültesi’nden Türkay Şimşek temsil etti.

Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yarışmada Prof. Dr. Gökhan Akkoyunlu akademik danışmanlığında yarışan,  Akdeniz Üniversitesi Kadın Dağ Bisikleti Takımı birinci olurken, Erkek Dağ Bisikleti Takımı ise ikinci oldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın  bisikletiyle katılarak tüm öğrencilere destek ve moral verdiği yarışmanın sonunda kazanan yine dostluk oldu. Ödül töreninin gerçekleştirildiği günün sonunda yarışmacıların gülen yüzleri görülmeye değerdi.