Üniversite Sanayi İşbirliği İçin Bir Adım Daha
Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası ile İş Birliği ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİŞMER TTM) ile Uğur Optik Turizm Makina Yazılım Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile üniversite sanayi işbirliğinde bir adım daha atıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası’nda yapılan protokol imza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Uğur Optik Genel Müdürü Ercan Turgut, AKİŞMER TTM Merkez Müdürü Doç Dr. Olgun Kitapcı, AKİŞMER TTM Merkez Müdür Yardımcısı Uzm. Cem Sakarya katıldı.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında, üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, firma içi proje kültürünü yaygınlaştırma, eşleştirme, fikri mülkiyet hakları, Ar-Ge stratejisi oluşturma ve uygulama, eğitim ve etkinlik organizasyonları konularında ortak çalışmalar yürütülecek.

Protokol imza töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal; “Üniversite sanayi işbirliği konusunda önemli bir adım daha atıyoruz. Üniversitemizin potansiyelinden sektörün, sektörün tecrübesinden de üniversitemizin yararlanmasını sağlama konusunda göreve geldiğimizden beri epey bir aşama kaydettik. Bu işbirlikleri ile yaptığımız pek çok ortak projemiz, Ar-Ge çalışmalarımız var. Yine bu işbirlikleri ile öğrencilerimiz alana çıkarak sahayı görme imkanı buluyor ve tecrübe kazanıyor. Sonuç olarak ortaya koyduğumuz tüm bu çalışmalar üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için ciddi kazanımlar sağlıyor.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nin bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesinde bu tür işbirliklerinin çok önemli olduğunu söyleyen Uğur Optik Turizm Makina Yazılım Medikal San. ve Tic. Ltd Şti. Genel Müdürü Ercan Turgut; “Üniversitemizde çok başarılı hocalarımız var. Karşılıklı destek, bilgi paylaşımı ve iletişim içerisinde önemli  çalışmalar yürütebiliriz. Bu anlamda bu işbirliği için Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne ve İş Dünyası ile İş Birliği ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin hem şehrimize hem de ülkemize faydalı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören karşılıklı imzaların atılması ile sona erdi.