Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na Numaratör Sistemi

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci işlemlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde yürütülmesi amacıyla Öğrenci İşleri Biriminde Numaratör Sistemi (NUMSİS) hayata geçirildi.

On bir bölüm ve otuz üç önlisans programında yaklaşık 7 bin öğrencinin aktif eğitim aldığı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerin ilk kayıttan mezuniyete kadar birçok işlemin yürütüldüğü öğrenci işleri biriminde artan talebi karşılamak üzere Numaratör Sistemi (NUMSİS) kuruldu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Abdülkadir Koçer,  öğrenci sayısından dolayı zaman zaman öğrenci işlerinde uzun kuyruklar ve kalabalık bir atmosfer oluştuğunu ifade ederek bu konuya çözüm üretmek ve öğrencilere kolaylık olması amacıyla Numaratör Sistemi (NUMSİS) geliştirdiklerini söyledi.

Sistem hakkında bilgi veren Koçer, “Öğrenciler, öğrenci işlerindeki işlemleri için cep telefonlarından veya internete bağlı herhangi bir bilgisayardan sıra alarak, sıralarını takip edebiliyorlar. Sistem öğrencilerin, kantin, kütüphane gibi yerlerde sıraların takip edip, sıraları yaklaştığında öğrenci işlerine gelmelerini sağlamaktadır. Böylece öğrenci işlerindeki yığılma, ve kalabalık görüntü ortadan kalkarak hem personelimiz hem de öğrencilerimiz için büyük bir kolaylık sağlanmıştır.” diye konuştu.