Rektörümüzün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularıyla kutladığını söyleyerek, bu güzel günlerin ülkemiz ve tüm islam alemi için hayırlı olmasını diledi.

Rektör Ünal, gerek dini gerekse milli bayramların manevi duygularımızın pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği önemli günler olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; “Bu yıl, Milli Kurtuluş Savaşı’nı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanları ile dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık mücadelesi uğruna canını siper ettiği, bağımsızlık meşalesinin bir daha sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Tüm dünyaya örnek olan bu şanlı zaferin mimarı olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.”

Milletçe gururla kutlayacağımız Zafer Bayramı’ndan bir gün sonra da İslam aleminin coşkuyla beklediği bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Rektör Ünal, “Bayramlar; dargınlıkları bitirmek, yoksulları sevindirmek ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için tartışmasız en güzel vesiledir. Bu mübarek bayram kimsesizlerimizi, yoksullarımızı arayıp sormanın, ülke savunmasında şehit düşen vatandaşlarımızın bize emanetlerine sahip çıkmanın tam zamanıdır. Manevi duyguların en yoğun yaşandığı bu mübarek Kurban Bayramı’nın, önce ailenizden başlayarak, komşu ve akrabalarınızı gözetmenize;  ihtiyacı olan tüm kardeşlerimize yardım elinizi uzatarak kardeşliğimizin pekişmesine ve gönüllerimizin bütünleşmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Yine bu mübarek Kurban Bayramı’nın dünyanın dört bir yanında savaş, terör, zulüm ve yoksulluk yüzünden zor günler yaşayan tüm kardeşlerimize barış ve huzur getirmesini ve bayram coşkusunun tüm dünyayı sarmasını diliyorum.” dedi.