Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 109. yıl dönümü dolayısıyla basın çalışanlarının Basın Bayramı’nı kutladı.

Basın mensuplarının, kamuoyunu doğru bilgilendirme ve toplumu yönlendirme konusunda çok kritik bir rol oynadığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Basın çalışanları gerek bölgemizde gerek ülkemizde gerekse dünya çapında yaşanan gelişmelerden kamuoyunu haberdar etmektedir. Bu çok önemli görevi yerine getirirken, objektif ve ilkeli haber sunma, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olma gibi etik değerleri de mesleklerinin vazgeçilmezleri arasına koyduklarını görmek sevindiricidir. Ancak bu değerler doğrultusunda sunulan haberler bölgeye ve ülkeye katkı sunabilir. Bu bilinçle, etik ilkelerden ödün vermeden, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren değerli basın mensuplarımızın özverili çalışmaları her türlü övgü ve takdiri haketmektedir.” dedi.

Ülkemizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının sürekliliğinde basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü söyleyen Rektör Ünal, “Bu duygu ve düşüncelerle, Akdeniz Üniversitesi’nin çalışmalarının tüm dünyaya aktarılması konusunda her daim bizden desteklerini esirgemeyen basın mensubu arkadaşlarımız başta olmak üzere, bölgemizdeki ve ülkemizdeki gelişmeleri yakından takip eden ve kamuoyu ile paylaşan saygıdeğer basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”dedi.