Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal’dan Öğretim Üyelerine Teşekkür
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, TÜBİTAK-ARDEP 2017 yılı birinci döneminde destek almaya hak kazanan Akdeniz Üniversitesi  öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin ile Tübitak’tan proje desteği alan öğretim üyeleri Prof. Dr. Nazmi Yaraş, Prof. Dr. Erhan Mutlu, Prof. Dr. Ömer Civalek, Prof. Dr. Ruhi Baştuğ, Prof. Dr. Aynur Kazaz, Prof. Dr. Cengiz Toker, Doç. Dr. Ali Kılçık, Doç. Dr. Mürsel Çatal, Doç. Dr. Saffet Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Ersin Akıncı, Yrd. Doç. Dr. Güray Doğan ve Yrd. Doç. Dr. İlker Uz katıldı.

Araştırma odaklı bir üniversite olma yolunda bilimsel çalışmalara her zaman öncelik verdiklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal; “Tübitak 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 12 öğretim üyemizin projesi bilimsel olarak desteklenmeye hak kazandı. Üniversitemizde evrensel düzeyde nitelikli Ar-Ge faaliyetleri yapan, teknoloji üreten ve patente dönüştüren her türlü bilimsel çalışmaya elimizden gelen her desteği veriyoruz. Yakın bir zamanda yapacağımız yeniliklerle öğretim üyelerimizin çalışmalarına çok daha fazla destek sağlayacağız. Bizlere bu konuda destek sağlayan sizlere, Üniversitemize ve bilime yapmış olduğunuz çok değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nin araştırma-geliştirme projelerinin yanısıra başka pek çok alanda da üst sıralarda yer aldığını söyleyen Rektör Ünal; “Genel istatistiklere bakacak olursak Akdeniz Üniversitesi, 181 Üniversite arasından Tübitak’a sunulan projeler sıralamasında 14. sırada. Yine 181 üniversite arasından Tübitak tarafından kabul edilen proje sayılarına göre Akdeniz Üniversitesi 57 proje ile 9. sırada yer almaktadır. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nden 2017 Haziran ayı itibari ile Tübitak’a 88 proje başvurusu yapıldı. Bu rakamlara baktığımızda Akdeniz Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi üniversiteleri içerisinde yer aldığını görmek gurur verici.” diye konuştu.