Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrencileri Akdeniz Üniversitesi’nde Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği işbirliğinde 23-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında 14. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrencileri Kongresi gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrenin açılışı bin 500 kişinin katılımıyla Kepez Belediyesi Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, psikolojik danışma ve rehberliğin, toplumda bireylerin ruh sağlığının korunmasında ve sağlıklı gelişimi destekleme açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek Akdeniz Üniversitesi olarak kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirtti.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Filiz Bilge ise konuşmasında bilimsel toplantıların öğrencilerin akademik gelişimleri için önemini vurgulayarak,  Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin bu yöndeki aktif çabasına değindi.

Çeşitli panel ve konferansların yanında, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin bilimsel çalışmalarını içeren sözlü ve poster bildiri sunumlarının yer aldığı “Bilim ve Sanatı Buluşturan PDR” temalı kongrenin açılış konferansı Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından verildi. Kongrenin tema konferansı konuşmasını ise Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak yaptı.

Oldukça verimli ve yoğun katılımlı bir kongre geçirdiklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. S. Gülfem Çakır, bu tür bilimsel etkinliklerin öğrencilerin akademik deneyim kazanması ve alanında uzman akademisyenlerle tanışma imkanı bulması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Çakır, bilimsel çalışmaların yanısıra kongre akşamında düzenlenen konser ve yaz sineması ile katılımcıların keyifli vakit geçirdiğini kaydetti.