Kumluca MYO’da “Etkili İletişim” Semineri Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Etkili İletişimin Toplum Üzerindeki Yansımaları ve Önemi” semineri Psikolog Ümit Okunakol’un sunumuyla gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen seminere, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez, Meslek Yüksekokulu hocaları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde Okunakol; “Etkili iletişimin insanoğluna kazandırdığı en önemli özellik sorunlarla baş edebilme becerisidir. Bunu yapabilmek adına objektif ve nesnel değerlendirmeyi özümsememiz, sağlıklı iletişim yollarını öğrenmemiz ve daha sonra birey olarak kendimizi gerçekleştirmeye alışmamız gerekir.” dedi.

Bireylerin sosyal becerilerini arttırıp, etkili iletişim kurmayı öğrenmeleri sayesinde kültürlerin daha medeni ve insancıl olduğunun altı çizen Okunakol, toplumu oluşturan bireylerin daha huzurlu ve gelişmiş bir toplumda yaşamak adına başlattığı değişimin öncelikle kendilerinden başladığını söyledi.

Seminer sonunda, Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez tarafından, Psikolog Ümit Okunakol’a günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.