Kumluca Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Growtech Tarım Fuarını Yerinde İncelediler

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) Seracılık Programı ve Bahçe Tarımı Programı öğrencileri “Growtech Eurasia 18. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nı gezip, incelemelerde bulundu.

Seracılık Programı ve Bahçe Tarımı Programı öğrencileri teorik ve uygulamalı olarak aldıkları bilgiler ışığında özellikle sera ve teknolojileri, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, bitki besleme, bitki koruma, biyolojik mücadele, tarımsal makine ve ekipmanları alanlarında öncü firmaların katılımları ile zengin bir içeriğe sahip olan fuar alanında inceleme yapma şansı elde etti.

Her yıl Growtech Tarım Fuarı’nı öğrencileri ile ziyaret ettiklerini dile getiren MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hüseyin Kalkan, “Öğrencilerimiz için teorik dersler ve uygulama dersleri kadar teknik inceleme gezilerimize de önem veriyoruz. Bu hususta tarım çatısı altında görülebilecek en iyi ortamlardan bir tanesi olan Growtech Tarım Fuarı hem eğitimci olan bizler hem de geleceğin tarımına yön verecek olan öğrencilerimiz için son derece önem arz etmektedir.” dedi.

Öğrenciler fuar alanında edinilen bilgilerin çok faydalı olduğunu işaret ederek, teorik ve uygulamalı olarak aldıkları bilgilerin yanı sıra ülke tarımının uluslararası arenada daha fazla büyümesi için yapılabilecekler ve tarım alanındaki son teknolojik yenilikler konularında vizyonlarını genişleten teknik inceleme gezisi için kendilerine bu fırsatı tanıyan organizasyon ekibine teşekkür etti.