I. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi Akdeniz Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapılacak

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde 02-03 Kasım 2017 tarihlerinde, Senex I. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Artı Nefes Vakfı’nın destekleriyle düzenlenecek olan Senex I. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi, Türkiye İstatistik Kurumu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan uzmanların katılımıyla Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Senex I. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi, yaşlanma sürecini ve yaşlılık dönemini, sosyal, davranışsal ve sağlık perspektifinden inceleyen, lisansüstü araştırmacıları etkileşimli bir biçimde tartışma platformunda buluşturacak. Kongrede; ampirik araştırmalar, kavramsal çalışmalar ve yöntembilime ilişkin katkılar, bilim dünyasının ilgisine sunulacak.

Senex I. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi’ne ilişkin açıklama yapan Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Özgür Arun; “Kongre ile lisansüstü çalışmalarını farklı alanlarda sürdüren genç bilim insanlarını, yaşlanma ve yaşlılık alanında çalışma yapmaya özendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, yaşlılık ve yaşlanma alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların ülkemiz için değerini ve önemini tanıtmak, genç bilim insanlarını yaşlılık çalışmaları bağlamında düzenli olarak bir araya getirerek, bilimsel bir network oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.