Hemşirelik Fakültesi’nden Antalya’daki Okullara Sağlık Dokunuşları

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri tarafından Antalya’daki ilkokul ve ortaokullarda  ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında gerçekleştirilen taramalarda; sağlığı koruma, geliştirme, bilinçlendirme ve erken tanı için farkındalık oluşturulması hedeflendi. Etkinlik kapsamında Antalya Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı merkez ilçeleri ile Aksu ve Konyaaltı İlçelerinin köylerindeki 14 okulda sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramasında; il merkezinde 4418, köylerde ise 1040 olmak üzere toplam 5458 çocuğa ulaşıldı.

Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları; Prof. Dr. Selma Öncel, Yrd. Doç. Dr. Arzu Akcan, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Meydanlıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Derya Adıbelli, Öğr. Gör. Süreyya Sarvan, Öğr. Gör. İlkay Kavla, Arş. Gör. Ecem Çiçek’in katılımı ve gözetimiyle yapılan sağlık taramalarında Hemşirelik Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri, çocuklara kan basıncı, obezite, göz ve saç taramaları yaptı. Sağlık taraması sonunda sonuçlar okul yönetimi ve öğretmenlerle paylaşılarak çocukların ilgili birimlere yönlendirilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.