Disiplinler Arası Bilim, İstatistik ve Felsefe Söyleşisi Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışma Birimi tarafından “Disiplinler Arası Bilim, İstatistik ve Felsefe Söyleşileri”nin ilki Akdeniz Üniversitesi Enstitüler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bilimin Değişen Tanımı ve Yeni Çağda Bilim İnsanı Olmak temasıyla tertip edilen söyleşinin moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Eray üstlenirken konuşmacılar arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aktekin, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Balanuye ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Yardımsever yer aldı.

Söyleşide, bilimin doğası ve günümüz pratiklerine değinilirken, araştırma yöntemleri ve nedensellik de tartışılan konuların başında geldi. Ayrıca söyleşide,  bilim okuryazarlığı ve eleştirel düşünmenin ehemmiyetiyle istatistiğin multidisipliner bakıştaki yeri ve önemi konuları ele alındı. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşiye dinleyiciler de soruları ve eklemek istedikleriyle katkıda bulundu.

Söyleşi Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Feyzullah Arslan’ın katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.