Çocuklara Yönelik Mobil Programlama Eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından 9-12 yaş arası öğrencilere yönelik “Mobil Uygulama Geliştirme Kursu” düzenleniyor.

“Mobil Uygulama Geliştirme Kursu” kapsamında MIT App Inventor uygulaması ile çocukların temel mobil altyapıları ve teknolojileri konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve modern mobil uygulama tasarlama, geliştirme araçları kullanarak gerçekleme yöntemleri konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları amaçlanmaktadır.

Üç aşamalı olarak verilecek eğitimlerde; temel seviye eğitim ile programın tanıtılması, algoritma ve basit program yapabilme, orta seviye eğitim ile sensörler ve veri tabanı kavramları tanıtılarak daha karmaşık problemleri çözebilme ve ileri seviye eğitim ile öğrencilerin çevrelerindeki bir sorunu tespit edip, onu çözebilmek için tasarım, kodlama ve uygulama katmanlarını geliştirebilmeleri hedeflenmektedir.

Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı laboratuvarlarında  15 Aralık 2018 tarihinde başlayacak kurs için kayıtlar, 13 Aralık 2018 tarihinde sona erecektir. Eğitim ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://akdenizprogramlama.wordpress.com/ adresinden ulaşılabilir.