Çevre Hizmet Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) tarafından 1997 yılından beri verilmekte olan Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Akdeniz Üniversitesi 75.Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü öğrencileri tarafından çevre temizliğinin önemine dair mini bir gösteri ile başlayan törenin açılış konuşmasını Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal yaptı.

Çevre kirliliğiyle birlikte doğal kaynakların giderek azaldığına dikkat çeken Rektör Ünal, çevreyi hızla kirleten insanların dünyayı yaşanabilir bir dünya olmaktan çıkardığını vurguladı. Ortak yaşamı ve geleceği yakından ilgilendiren çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bilinçli ve kolektif bir şekilde çalışmak gerektiğine işaret eden Ünal, çevre dostu üniversite olarak, çevre sorunları ile ilgili olarak bugüne kadar her türlü çalışmayı desteklediklerini ve bu çalışmalardan biri olan Çevre Hizmet Ödülleri ile çevre sorunlarına dikkat çekerek çevre duyarlılığı gösteren iyi örnekleri ödüllendirlerini kaydetti.

Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Can Ertekin ise tüm dünyanın küresel ısınma, çölleşme, kuraklık, temiz içme suyuna erişememe gibi insanlığın geleceğini tehdit eden çevre sorunlarına karşı büyük bir mücadele verdiğini ifade etti. Temiz bir çevreden bütün insanların sorumlu olduğunu belirten Ertekin; “Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, belediyelerimiz, halkımız büyük bir birliktelikle çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynakların korunması amacıyla atık su arıtma tesisleri projelerinden yeşil alanların artırılması çalışmalarına, entegre katı atık yönetiminden sahil temizliği ve çevre eğitimi projelerine kadar birçok alanda çok çeşitli çalışmaların yürütülmesi çok büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüller takdim edildi. Ulusal Danışma Kurulu, Mühendislik Fakültesi ve AKÇAM Yönetim Kurullarının yapmış oldukları ortak toplantılar sonucunda faaliyet ve hizmetlerinden dolayı 21. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödüllerinin verilmesine karar verilen kişi ve kurumlar şu şekilde;

• Türkiye Ölçeği Çevre Hizmet Ödülü
    • TMMOB MMO İzmir Şubesi

Okullarda iç çevre kalitesinin artırılmasına yönelik projelerinden dolayı

• TÜRÇEV-Mavi Bayrak (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı)