Çağdaş Bir Söylem Olarak Gelenek ve Sanat Etkinlikleri

Akdeniz Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, ‘Çağdaş Bir Söylem Olarak Gelenek ve Sanat’ etkinliği gerçekleştirildi.

Çağdaş Bir Söylem Olarak Gelenek ve Sanat etkinliği kapsamında başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu’nun yaptığı panel düzenlendi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen Panele; Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhi Konak, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Sağ, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Bilen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürcan Mavili ve Yrd. Doç. Dr. Ömür Koç,  Marmara Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gülnihal Küpeli ve Yrd. Doç. Dr. Seher Aşıcı konuşmacı olarak katıldı. Alanlarında uzman akademisyen sanatçılar panelde; ‘Gelenek nedir?’, ‘Geleneksel sanattan ne anlamalıyız?’ ‘Modern gelenek olabilir mi?’, ‘Geleneksel sanatların çağdaş örnekleri nelerdir?’ gibi çeşitli sorulara cevap aradılar.

Tezhip, Minyatür, Hat alanlarında eserlerin de üretildiği ‘Çağdaş Bir Söylem Olarak Gelenek ve Sanat’ etkinliği kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Züleyha Zor’un Küratörlüğünde, ‘Geleneksel Türk Sanatları Sergisi’ açıldı.