Akdeniz Üniversitesi’nden Uluslararası Öğrencilere Tez Savunmasında Büyük Kolaylık

Akdeniz Üniversitesi’nde ilk kez, yabancı uyruklu bir yüksek lisans öğrencisinin tez savunma sınavı video konferans yöntemiyle yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) tarafından yabancı uyruklu tüm lisansüstü öğrencilere yönelik sadece tez çalışması kapsamlı ‘Lisansüstü Canlı Forum Programı’ başlatıldı.

Bu program kapsamında, ilk video konferans yönetimi ile tez savunma sınavı yapılan öğrenci de, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Hemşirelik Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı öğrencisi Rita Dwi Pratiwi oldu. Rita Dwi Pratiwa’nın Endonezya’dan katıldığı video konferansta, sınavın jüri üyeleri de AKUZEM’de fiilen bulunarak sınavı yürüttüler.“Çocuklarda İdrar Yolu Enfeksiyonunu Önlemeye Yönelik Video Animasyon Yöntemiyle Uygulanan Eğitimin İdrar Yolu Enfeksiyonu Tekrarına Etkisi” konulu randomize kontrollü deneysel yapılan tez çalışması jüri tarafından oy birliği ile başarılı bulundu.

Rita Dwi Pratiwi’ni Tez Danışmanı Doç. Dr. Ayşegül İşler Dalgıç, öğrencisinin tez çalışmasını bitirdiği süreçte Başbakanlık burs süresinin ve pasaport süresinin dolması nedeniyle ülkesi Endonezya’ya dönmek zorunda kaldığını ve bu yüzden tez savunma sınavına gelemediğini belirterek; “Öğrencinin tezini video konferans sistemiyle savunabilmesi için AKUZEM’e müracatta bulunduk. AKUZEM’in başlatmış olduğu ‘Lisansüstü Canlı Forum Programı’ ile öğrencimizin savunma sınavını başarıyla gerçekleştirdik. Uygulama Üniversite’de öğrenim gören yabancı uyruklu tüm lisansüstü öğrencilerine hizmetine açık. Lisansüstü sınavlarda video konferans sisteminin kullanılması, zaman, iş gücü ve ekonomik kazanç sağlaması açısından büyük kolaylık.” dedi.