Akdeniz Üniversitesi’nde “Sosyal Medya ve Veri Görselleme” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde “Sosyal Medya ve Veri Görselleme” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, ABD Case Western Reserve Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında doktora eğitimini tamamlayan Dr. Kamil Topal konuşmacı olarak katıldı.  Günümüz sosyal medyasında insanların özel verilerinin işlenerek nasıl görsel ve ticari sonuçlara ulaşılabileceğinin yöntemlerinin anlatıldığı söyleşi, öğrenci ve akademisyenlerden büyük ilgi gördü. Söyleşide Dr. Kamil Topal, veri görselleme konusunda, dijital ortamlarda yayınlanan verinin ham şekilde toplanması, bu veriden anlamlı bilgileri çıkartma teknikleri ve anlaşılabilir grafik, şekil vb. görsellere dönüştürülerek sunulması yöntemlerinden bahsetti.

Söyleşi ile ilgili olarak Enformatik Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Fırat Yücel, “Sosyal medya günümüzde özellikle gençler tarafından yaygın olarak kullanılan bir mecradır. Günümüzde sosyal medyada saklanan büyük miktarda verinin işlenip elde edilen sonuçlardan çıkarımlara ulaşılması ve insanların yaşamına yararlı hale getirilmesi önem kazanmıştır.” dedi.

Üniversitemizin bilgi teknolojileri alanındaki derslerini yürütmekte olan Enformatik Bölümü olarak, öğrencilerin teknolojik ve bilimsel farkındalıklarını artırmak için bilişim konusundaki etkinliklerine devam etmeyi planladıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Fırat Yücel, “Sosyal medyadaki verilerin görselleştirilmesi konusunda bilgiler aktaran Dr. Kamil Topal’a ve söyleşiye katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim.” diye konuştu.

Söyleşi, Enformatik Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Fırat Yücel tarafından konuşmacı Dr. Topal’a teşekkür belgesi ve buket takdimi ile sona erdi.