Akdeniz Üniversitesi’nde Proje Yazma Eğitimi Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi’nde TÜBİTAK-2237 etkinlik kapsamında 04-06 Ocak 2018 tarihleri arasında “Sosyal Bilimler ve Güzel Sanatlar Alanına Proje Hazırlama, Yazma ve Yönetme Eğitimi” gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim ile katılımcılara proje yazım kültürünün geliştirilmesinde, başta TÜBİTAK olmak üzere AB COST projelerinde nitelik ve niceliksel olarak proje önerilerinde artış sağlanmasında, ülkemizin ihtiyaç duyduğu proje önerileriyle ilgili konuların oluşturulmasında yön gösterici ilkeler gösterildi. Eğitimde, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ‘Proje Fikirlerinin Gelişimi’ alanında,  Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni ‘Proje Bölümleri, Projelerin Metodoloji ve Projelerin Materyalleri’ alanlarında, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Gökhan Deniz ise eğitim sürecinde ‘Projelerde B Planı ve Bütçe’ oluşturma konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik Koordinatörü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar; “Bilimsel ve analitik düşünme öğretisinin yeterince ortaya konulamadığı düşünülmekte. Bu nedenle sosyal bilimler alanı içinde; arkeoloji, sanat tarihi, mimarlık tarihi alanları ile sanat bölümlerinde proje yazma konusunda hem bilgi birikimi hem de yeterli bir ivmenin oluşması amacıyla 3 gün boyunca, proje yazma eğitimi konusunda uzman öğretim üyeleri ile birlikte verimli bir eğitim gerçekleştirdik.” dedi.

Birçok konuda fikir üretilmesi ve araştırma yapılmasının eğitim ve ülkemiz adına stratejik önem arz ettiğini belirten Prof. Dr. Osman Eravşar; “Proje yazma eğitimimiz bu çerçevede ele alınacak olan konuların belirlenmesi, bunun bir araştırma projesine nasıl dönüştürüleceğinin açıklanması, bu açıklamalar çerçevesinde uzmanların eğitilmesi, temel sorunların çözümü ve uygulamalı eğitimler için örnek teşkil edecektir.” diye konuştu.  Yoğun ve keyifli geçen eğitimin sonunda, projelerin üretimi, düşünülen projelerin sistemde aktif üretimlerini içeren simülasyon da gerçekleştirildi.