Akdeniz Üniversitesi’nde Akademik Tören Heyecanı

Akdeniz Üniversitesi´nde 2016 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen, kadroya atanan ve emekli olan öğretim üyeleri için tören düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu´nda gerçekleşen törende toplam 102 öğretim üyesi biniş giydi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, 30 yılı aşkın geçmişi olan Akdeniz Üniversitesi´nde son 1 yıldır rektör olarak görevde bulunduğunu hatırlattı.  Rektör Ünal, “Bu sürede, huzurlu, başarılı, özgür, çağdaş bilim için gayret sarf ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Üniversite olarak bilgiyi ve bilimi şehrimiz, bölgemiz ve tüm insanlığın hizmetine sunmak toplumsal sorunlara duyarlılık göstermek her zaman önceliğimiz oldu. Bu amaçla planladığımız pek çok projelerimizi hayata geçirdik” dedi. Rektör Ünal, 2016 yılının terör ve hain darbe girişimi nedeniyle zor geçtiğini de sözlerine ekledi.

Rektör Ünal’ın konuşmasının ardından, emekliye ayrılan 13 öğretim üyesine teşekkür belgesi verildi. Müzik dinletisinden sonra ise biniş giydirme töreni yapıldı. Törende; 27 profesör, 28 doçent ve 47 yardımcı doçent biniş giydi. Unvan alan akademisyenlere binişlerini, aileleri ve hocaları giydirdi. Tören, toplu fotoğraf çekimi ve sonrasında yapılan kokteyl ile son buldu.