Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarının gününü kutladı.

Ülkemizin gelişimi, halkımızın bilgilenip bilinçlenmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, basın mensuplarının bu sorumluluğu yerine getirirken; meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesinin ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesiyle bilgiye ulaşmanın kolay olduğu kadar doğru enformasyona ulaşmanın da bir o kadar zor hale geldiğini söyleyen Rektör Ünal; “İşte bu noktada toplumu bilgilendirme görevini üstlenen basın mensuplarına çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme ilkesiyle zor şartlar altında fedakarlıkla görev yapan basın mensuplarımızın bu çabası takdirle karşılanmalıdır.” diye konuştu.

Toplumun gelişimi ve kalkınma sürecinin basın mensuplarının desteği ile daha hızlı olduğuna vurgu yapan Rektör Ünal, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için fedakarca çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak ve çalışmalarında başarılar diledi.