Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesine Uluslararası Ödül

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Başbuğ, Uluslararası Resim Festivali’nden büyük ödülle döndü.

Fransa’da UNESCO himayesinde, 20-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Empresyonizm” konulu resim yarışmasında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Başbuğ, “Profesyonel Ressam” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

Belirlenen alanlarda, açık havada canlı performans şeklinde düzenlenen ve farklı ülkelerden 90 sanatçının katıldığı Empresyonizm konulu resim yarışmasında, Normandiya Bölgesi’nin tarihi alanları resmedildi. Adrienne Desbiolles, Prince Nikita Lobanov-Rostovsky ve Rafael Pic’den oluşan jüri tarafından, her yıl sadece bir sanatçıya verilen büyük ödüle bu yıl “İzlenim” isimli tablosuyla Doç. Dr. Fatih Başbuğ layık görüldü.