Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri’nin Eserleri Uluslararası Sergide

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Enstitüsü Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencilerinin eserleri “Uluslararası Uniart Project” sergisinde sergilenecek.

Çok sayıda uluslararası öğrenciyi aynı resim kağıdı üzerinde buluşturan Uniart Project’te, toplumların bütünleşik bir yapıda daha iyiyi üretebileceğine ve daha iyiye gidebileceğine vurgu yapıldı.

Projenin iki farklı düşünceyi tek kağıt üzerinde aynı kompozisyonda birleştirdiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitü Müdürü Doç. Dr. Fatih Başbuğ, “Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencilerimiz Esra Kumcu, Elvira Türkmen, Havva Dağ, Alime Coşkun, Çağatay Atlı ile Türk kültürünü yansıtan resimler çizdik ve tamamlamaları için Güney Kore’de bulunan Kimpo Üniversitesi’ne yolladık. Koreli öğrenciler de Prof. Kim Seon Ju koordinatörlüğünde bizim gönderdiğimiz resimleri Kore kültürünü yansıtan resimler çizerek tamamladılar. Bu proje sergisi, ortak kültürleri aynı kompozisyonlarda buluşturan, farklılıkları birliktelikler kurarak birleştiren bir proje olması sebebiyle ortak dilin sanat olduğu bir proje olarak hayata geçti.” dedi.

Projenin Yıldız Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde yapıldığını söyleyen Başbuğ, Uniart Project Sergisi’nin 22 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda ziyaretçileri ile buluşacağını kaydetti.