Akdeniz Üniversitesi Ev Sahipliğinde, Erasmus+ Yükseköğretim Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen, Erasmus+ Yükseköğretim Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 300 temsilci katıldı.

Erasmus+ Yükseköğretim Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Akdeniz Üniversitesi’nin Erasmus+ Programının uygulanmaya başladığı yıldan itibaren programı uygulayan üniversiteler arasında her zaman öncü olmayı başardığını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi olarak, her yıl yurt dışında birçok uluslararası eğitim fuarına katılarak tüm dünya ülkeleriyle eğitimde işbirliği anlaşmaları yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Ögke; “25 farklı ülkeden 240 üniversite ile Erasmus+ anlaşmamız bulunuyor. 29 farklı ülkeden 88 üniversite ile de Mevlana anlaşmamız var. Yapılan anlaşmalar ile Üniversitemizin uluslararasılaşması yolunda büyük adımlar atıyoruz. Hedefimiz,  uluslararası arenada bir cazibe merkezi haline gelmek.” dedi.

Prof. Dr. Ögke, bugüne kadar Erasmus+ Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nden 2000’nin üzerinde öğrenci ile 500 akademik ve idari personelin yurt dışına gittiğini, yaklaşık 1000 öğrenci ile 450 akademik ve idari personelin ise yurtdışından Akdeniz Üniversitesi’ne geldiğini söyledi.

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, yeni dönemde gerçekleştirilecek Erasmus+ hareketlilik faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi, kaynakların etkin kullanımı, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Yükseköğretim kurumları temsilcilerinin, uzmanlar tarafından Erasmus+ Programı hakkında bilgilendirildiği toplantı kapsamında kurumlar arası bilgi paylaşımı da sağlandı.