Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Geriatrik Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Hayata Geçirildi

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü ve Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğinde, 60 yaş üstü hastalara yönelik Türkiye’de bir ilk olan Geriatrik Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği hayata geçirildi. İş birliği kapsamında GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimler verilecek.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, 60 yaş üstü hastalara yönelik ortak bir projeyle Geriatrik Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ni hayata geçireceklerini belirterek, GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi’nde konu ile ilgili dersler vereceklerini söyledi.

Ağız diş sağlığının her yaşta önemli olduğunu belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er ise; “Geriatrik (60 yaş üstü) insanların, sistemik hastalıkları yanında ağız diş sağlığı da çok önemlidir. Bu nedenle erken dönemde uygulamalı geriatrik ağız ve diş sağlığı adına var olan dişleri korumak ve sonrasında oluşabilecek çürük, diş eti hastalığı ve benzeri ağız hastalıkları ile bağlantılı sistemik hastalıkları takip, tedavi ve önlemek hedefimiz. Eylül ayındaki 14 haftalık ders programı kapsamında, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturulması, hastalıklarından korunması ve tedavilerinin yapılması amaçlanıyor.” diye konuştu.